A menzakaják közül szerintünk a betűtésztával készült paradicsomleves volt a legfinomabb. Ha a gyermekkor ízeire vágyunk, mi mindig ezt készítjük.
Még tisztán emlékszünk arra, hogy kisiskolásként mennyire örültünk, ha paradicsomleves volt a menzán. Ez egyébként nem a véletlennek köszönhető, valóban finoman készítették az iskolai konyhán, ráadásul ma is szívesen fogyasztjuk, főleg ha retro-ízélményre vágyunk.
A paradicsomlevest egyébként nagyon sokféleképpen elkészíthetjük: lehet igazi paradicsomból, főhet együtt zellerrel, fűszerezhetjük bazsalikommal. Mi ezúttal – ciki, nem ciki – maradtunk a jól bevált paradicsomlénél.
Keverd csomómentesre a lisztet az olajjal, és pirítsd világosra. Ha ez megvan, húzd le a tűzről, add hozzá a paprikát, majd azt is keverd el.
Fokozatosan add hozzá a paradicsomlevet, és keverd el azt is. Tedd vissza a tűzre az egészet, majd add hozzá a sót, a cukrot.
A betűtésztát főzd bele, ha tényleg a menzás ízre vágysz, és hagyd szinte pépesre puhulni, ha ez már túl sok lenne a jóból, akkor inkább főzd meg külön.
Borítókép forrása: Receptműhely
Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…
Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…
A mosási szerek dinamikus világában a Mosóparfüm kedvenccé vált azok körében, akik friss, tartós illatot…
Az utóbbi években látványosan megváltozott a fiatalok viszonya az alkoholmentes italokhoz. A HEINEKEN és az…
Ha idén valami igazán különleges élményt keresel Valentin-napra, a McDonald’s Nyugati téri étterme egy romantikus…
A szombat este sokak számára a hétvége legjobb része: ilyenkor van idő kicsit lelassulni, feltöltődni…