Hírek

Menzás paradicsomleves betűtésztával

A menzakaják közül szerintünk a betűtésztával készült paradicsomleves volt a legfinomabb. Ha a gyermekkor ízeire vágyunk, mi mindig ezt készítjük.

Még tisztán emlékszünk arra, hogy kisiskolásként mennyire örültünk, ha paradicsomleves volt a menzán. Ez egyébként nem a véletlennek köszönhető, valóban finoman készítették az iskolai konyhán, ráadásul ma is szívesen fogyasztjuk, főleg ha retro-ízélményre vágyunk.

A paradicsomlevest egyébként nagyon sokféleképpen elkészíthetjük: lehet igazi paradicsomból, főhet együtt zellerrel, fűszerezhetjük bazsalikommal. Mi ezúttal – ciki, nem ciki – maradtunk a jól bevált paradicsomlénél.

Hozzávalók

  • 2  ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 8 dl paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 csipet só
  • 3  ek cukor
  • (betűtészta)

Keverd csomómentesre a lisztet az olajjal, és pirítsd világosra. Ha ez megvan, húzd le a tűzről, add hozzá a paprikát, majd azt is keverd el.

Fokozatosan add hozzá a paradicsomlevet, és keverd el azt is. Tedd vissza a tűzre az egészet, majd add hozzá a sót, a cukrot.

A betűtésztát főzd bele, ha tényleg a menzás ízre vágysz, és hagyd szinte pépesre puhulni, ha ez már túl sok lenne a jóból, akkor inkább főzd meg külön.

Borítókép forrása: Receptműhely

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago