Hírek

Linzer, az örök kedvenc

Van egy olyan süti, amelynek senki nem tud ellenállni: a linzer finoman porcukrozott, puha tészta, amelynek középén egy kis finom baracklekvár van, egyszerűen nincs párja. 

Na persze nem mindegyik linzer ilyen, akadnak például porladó vagy éppen kőkemény szörnyűségek is, ha azonban ezektől eltekintünk, a jól sikerült “példányok” tényleg nagyon ízletesek, olyannyira, hogy mi például sosem tudunk nekik nemet mondani.

A linzer tészta titka a friss alapanyagokban és a hűtőben való pihentetésben rejlik, ugyanis az összeállított tészták nyújtása előtt legalább egy órán keresztül a hűtőben kell pihentetni. Ha pedig mindez megvan, akkor nem lehet gond a linzerünkkel, ami már csak azért is praktikus, mert egy fémtartóan nagyon sokáig eltartható.

Hozzávalók

 

60 dekagramm liszt,

40 dekagramm vaj vagy margarin,

20 dekagramm porcukor,

2 csomag vaníliás cukor,

2 tojás sárgája, só,

2 teáskanál sütőpor.

baracklekvár

Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk bele a vajat. Keverjük el a vaníliás cukorral a tojássárgáját, és adjuk hozzá a lisztes-vajas keverékhez. Kezdjük el gyúrni, és egészen addig végezzük ezt a műveletet, amíg el nem válik a kezünkről. Ekkor csomagoljuk be Folpackba, és tegyük a hűtőbe, pihentessük legalább egy órát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyjából 3-4 milliméter vastagra. Vegyük elő a kis süteményformákat, és szúrjunk ki mintákat, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és kb. 15 perc alatt süssük meg a tésztát. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kemény lesz. A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, és attól is, hogy milyen vastagra nyújtottuk ki a tésztát. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd két-két darabonként ragasszuk össze lekvárral. A tetejére szórjunk cukorral kevert apróra vágott diót, ami díszítésként is jó célt szolgál, és még finomabb is lesz tőle a sütink!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Recept forrása: Magyarországom

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Bacon Jam – A nyár legsűrűbb ízbombája, amitől minden étel gourmet lesz

Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…

8 óra ago

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

1 hét ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

2 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

3 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

3 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

4 hét ago