Latin dallamok, forró hangulat és Közép-Amerika. A quesadilla egy zseniális mexikói étel, amely itthon is nagy népszerűségnek örvend.
A quesadilla a népszerűségét nem a szerencsének köszönheti: laktató, villámgyorsan kész, így egy fáradt munkanap után is tökéletesen kivitelezhető. Ráadásul sokféleképpen is elkészíthetjük, hiszen a töltelék csak rajtunk múlik.
Nekünk a legjobb természetesen a csípős változat, hiszen szeretünk autentikusak maradni, és hát a mexikói konyha finoman szólva is rajong az erős ízekért. [tds_note]A fogás tésztája tulajdonképpen egy tortilla lap, amelyet a mexikói nagymamák játszi könnyedséggel dobnak össze nap, mint nap.[/tds_note]
Hozzávalók
- 1 csomag tortilla
- 40 dekagramm csirkemell
- 2 fej lilahagyma
- 2 darab jalapeno
- kevés olaj
- só és bors ízlés szerint
- 30 dekagramm sajt (trappista, mozzarella)
A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a csirkemellett pedig csíkokra, (apróra is lehet kockázni), kevés olajon, só és bors társaságában megpirítjuk.
A jalapenót csíkokra vágjuk (apró kockákra is lehet), a sajtot pedig lereszeljük.
A serpenyőt enyhén kikenjük olajjal, beleteszünk 1 darab tortillalapot, majd szórunk rá tetszőleges mennyiségben a reszelt sajtból, csirkemellből, hagymából és a jalapenóból, végül egy másik tortillalapot teszünk a tetejére, rányomjuk. Pár percig így sütjük, hadd barnuljon az alja és olvadjon szét rajta a sajt, majd tányér segítségével (tányérra csúsztatom, majd átfordítva a másik oldala kerül a serpenyőbe) megfordítjuk és azt is aranybarnára pirítjuk.
A kész quesadillát négybe vágjuk, mellé pedig ha szeretnénk mártogatóst kínálunk.
Recept forrása: Só és bors
[sc name=”facebook” ]