quesadilla
Forrás: Maggi

Latin dallamok, forró hangulat és Közép-Amerika. A quesadilla egy zseniális mexikói étel, amely itthon is nagy népszerűségnek örvend. 

A quesadilla a népszerűségét nem a szerencsének köszönheti: laktató, villámgyorsan kész, így egy fáradt munkanap után is tökéletesen kivitelezhető. Ráadásul sokféleképpen is elkészíthetjük, hiszen a töltelék csak rajtunk múlik.

Nekünk a legjobb természetesen a csípős változat, hiszen szeretünk autentikusak maradni, és hát a mexikói konyha finoman szólva is rajong az erős ízekért.

A fogás tésztája tulajdonképpen egy tortilla lap, amelyet a mexikói nagymamák játszi könnyedséggel dobnak össze nap, mint nap.

quesadilla
Chilis babbal is nagyon autentikus. Forrás: Kevin is cooking

Hozzávalók

  • 1 csomag tortilla
  • 40 dekagramm csirkemell
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 darab jalapeno
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 dekagramm sajt (trappista, mozzarella)

A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a csirkemellett pedig csíkokra, (apróra is lehet kockázni), kevés olajon, só és bors társaságában megpirítjuk.

A jalapenót csíkokra vágjuk (apró kockákra is lehet), a sajtot pedig lereszeljük.

A serpenyőt enyhén kikenjük olajjal, beleteszünk 1 darab tortillalapot, majd szórunk rá tetszőleges mennyiségben a reszelt sajtból, csirkemellből, hagymából és a jalapenóból, végül egy másik tortillalapot teszünk a tetejére, rányomjuk. Pár percig így sütjük, hadd barnuljon az alja és olvadjon szét rajta a sajt, majd tányér segítségével (tányérra csúsztatom, majd átfordítva a másik oldala kerül a serpenyőbe) megfordítjuk és azt is aranybarnára pirítjuk.

A kész quesadillát négybe vágjuk, mellé pedig ha szeretnénk mártogatóst kínálunk.

Recept forrása: Só és bors

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: