Mi is lehetne jobb a hidegben egy isteni forró csokinál? Bár mi egy forró fürdőt is szívesen vennénk, azért egy igazi, francia, sűrű forró csokinak nincs párja!
Ha pár percnyi kényeztetésre, szusszanásra és nyugalomra vágynánk, akkor mi egy francia forró csokival jutalmazzuk meg magunknak.
Bár a boltokban is kaphatóak az előre gyártott forró csokis porok, amiket mi -őszinték leszünk – nem nagyon preferálunk. Az instant változatok – nyugodtan állíthatjuk -, hogy a közelében sincsenek az intenzív ízvilágú forró csokihoz, amit most fogunk elkészíteni. Az előkészítési idő, mindössze 3 perc, de a főzési idő is kimerül 5 percben. Ne sajnáljuk rá ezt a 8 percet, egy csepp igazi Párizs!
1, 5 csésze tej
1/2 csésze tejszín
2 teáskanálnyi porcukor
1/2 teáskanálnyi eszpresszó kávépor
1 tábla legalább 72%-os kakaótartalmú csokoládé
tejszín a szervírozáshoz
Veszünk egy közepes méretű főzőedényt. A tejet, tejszínt, porcukrot, az eszpresszó kávéport összekeverjük. Közepes lángon főzzük, egészen addig ameddig kisebb buborékok jelennek meg a tetején. Főzés közben viszont semmiképpen ne keverjük, ez fontos!
Levesszük a tűzről az edényt, majd a felkockázott csokit felolvasztjuk, majd ezt is a szószos edénybe tesszük. Még egy kicsit melegítsünk rajta, biztos, ami biztos.
Forrón tálaljuk 2 csészében. Jó nagy adag tejszínhabbal díszítjük még.
Jó étvágyat!
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…