A frittata, azaz az olasz tojáslepény zöldséges változatban is elkészíthető, ráadásul olyan laktató, hogy órákig nem leszel tőle éhes.  

Ha hétvége van, vagy épp a szabadságodat töltöd, érdemes a megszokott gyors reggelik helyett valamivel extrább fogást készíteni. A frittata Olaszország egyik igen népszerű reggelije, amely nagyon hasonlít az omletthez, ám annál is laktatóbb. Ízlés szerint dúsíthatod, sőt ha úgy tartja kedved, a zöldségek mellett sajtokkal is megpakolhatod.

Ebben a receptben a zöldségek mellett cheddar sajt is került a lepénybe.

Zöldséges frittata

6 tojás
zöldségek ízlés szerint (például kaliforniai paprika, brokkoli, lila hagyma)
1 közepes méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt cheddar sajt
bazsalikom
olívaolaj
só, bors

A zöldségeket sós vízben puhára megfőzzük.

A tojásokat, a bazsalikomot, a sót és a borsot egy kis tálban felverjük.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha a hagyma már üveges, mehet rá a zúzott fokhagyma, amit kb. fél percig pirítunk.

Rátesszük a megfőtt zöldségeket, ráöntjük a felvert tojást. Mikor már majdnem kész a tojás megszórjuk a reszelt sajttal. A frittatát szeletekre vágjuk a tálaláshoz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: