Glutén

Spárga és sajt mennyei párosa

Indul a spárgaszerzon és lassan már bármelyik sarki zöldségesnél kapható a spárga több fajtája is. Mi imádjuk sülve-főve, de egyszerű praktikákkal megannyi érdekes és ízletes változatát tudjuk elkészíteni: készíthetünk akár spárgás-szalonnás tésztát, szalonnás spárgatekercset vagy ínycsiklandó spárgalevest is.

De az általam legkedveltebb és legegyszerűbb elkészítési módszer: Egy mélyebb tepsit töltsünk fel spárgával, fokhagymával, kevés tejszínnel, parmezánnal és mozzarellával, majd süssük addig, amíg a sajt habos és aranyszínű lesz, közben pedig a spárga megpuhul. Mennyei és percek alatt elkészíthető.

Fotó forrás: FreePik

Hozzávalók:
2 csomag spárga
200 ml főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma, zúzott

Frissen őrölt fekete bors
100 gr frissen reszelt parmezán
200 gr darabolt mozzarella
Rubin Pirospaprika pehely köretnek

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 400 C° -ra. Helyezzük a száraitól megszabadított spárgát egy mélyebb tepsibe, locsoljuk rá a főzőtejszínt és szórjuk meg a zúzott fokhagymával. Bőségesen szórjuk meg sóval és borssal, majd jöhet rá a reszelt parmezán és a darabolt mozzarella (plusz ha szeretnénk akkor a durvára őrölt fűszerpaprika).
Kb 25-30 percig süssük, amíg a sajt aranysárgás színűre nem pirul a tetején, addigra spárga is megpuhul a fenséges tejszínben.

Tipp a spárga előkészítésére:
A spárga szár alját visszavágjuk (fejét nem vágjuk le). A spárgát kézben tartva érezhetjük, hogy meddig tart a fás része. A fej kivételével szár többi részét meghámozzuk, amihez használhatunk kést, vagy hámozót is. Fontos, hogy alapos munkát végezzünk, hiszen ezen a műveleten múlik, hogy mennyire lesz élvezhető az ételünk.

Jó étvágyat kívánunk!

[sc name=”facebook” ]

Nyers Marcell

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

3 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

3 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

4 nap ago