Fotó: Delish
A grillezett kukorica már önmagában is nagyon finom, ám a baconbe tekert változat még szaftosabb és ízesebb, mint az eredeti.
A kukorica az egyik legsokoldalúbb zöldség: főzve, sütve, köretként, levesnek, vagy csak önmagában, egy kevés sóval meghintve is isteni finom. A tengeri néven is emlegetett finomság még fenségesebb lesz, ha rákerül a grillre, ettől ugyanis kap egy különleges füstös aromát, ami remekül passzol a zöldség édes alapízéhez.
Ha még ennél is tovább csavarnánk a dolgon, akkor érdemes kipróbálni a baconbe tekert variációt, amelytől nemcsak elképesztően látványos, de még szaftosabb és ízesebb is lesz a kukorica. Sózni nem szükséges, a szalonna ugyanis kellően pikáns és ízes ahhoz, hogy megbolondítsa a fogást.
6 db kukorica
18 szelet bacon
A kukoricát megtisztítjuk a héjától, megmossuk, két-három darabja vágjuk, majd egy fazék vízben puhára főzzük.
Amikor a kukoricák elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd mindegyiket egy-egy grillpálcára szúrjuk, betekerjük őket egy – egy baconszalonnába, és fogpiszkáló segítségével összetűzzük a szalonna végeit a kukoricával.
Grillrácson addig sütjük őket türelmesen forgatgatva, míg a baconszalonnák ropogósra nem sülnek rajta. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, és természetesen további fűszereket is adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…