Fotó: Simple Food Affair
A sajtos puliszka tipikus hagyományos étel, melyet főételként, de köretként is elkészíthetünk.
A kukoricadarából, vagy kukoricalisztből készült puliszka pénztárcabarát és gyors megoldás, ha ripsz-ropsz szeretnénk összedobni valamit, amivel semmi különösebb macera nincs a konyhában. Készíthetjük krémesebbre, vagy akár vágható keménységűre is, a puliszka titka csupán annyi, hogy a lágyabb állag esetében a főzésnél több vizet kell használjunk.
20 dekagramm sajt hanyagul darabokra vágvamásfél bögre kukoricadara
5 dekagramm vaj
ízlés szerint só
Miután ez készen van, levesszük a tűzről, majd előkészítünk egy serpenyőt, amelyet vastagon kikenünk vajjal.
Az összeállítás is nagyon könnyű: az aljara körülbelül 1 ujjnyi vastagságú puliszkát teszünk, majd szépen elegyenesítjük a serpenyőben, ezután rátesszük a mar lereszelt sajtot, jó vastagon, majd újra puliszka és a tetejére jön a az utolsó réteg sajt.
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…