Fotó: Simple Food Affair
A sajtos puliszka tipikus hagyományos étel, melyet főételként, de köretként is elkészíthetünk.
A kukoricadarából, vagy kukoricalisztből készült puliszka pénztárcabarát és gyors megoldás, ha ripsz-ropsz szeretnénk összedobni valamit, amivel semmi különösebb macera nincs a konyhában. Készíthetjük krémesebbre, vagy akár vágható keménységűre is, a puliszka titka csupán annyi, hogy a lágyabb állag esetében a főzésnél több vizet kell használjunk.
20 dekagramm sajt hanyagul darabokra vágvamásfél bögre kukoricadara
5 dekagramm vaj
ízlés szerint só
Miután ez készen van, levesszük a tűzről, majd előkészítünk egy serpenyőt, amelyet vastagon kikenünk vajjal.
Az összeállítás is nagyon könnyű: az aljara körülbelül 1 ujjnyi vastagságú puliszkát teszünk, majd szépen elegyenesítjük a serpenyőben, ezután rátesszük a mar lereszelt sajtot, jó vastagon, majd újra puliszka és a tetejére jön a az utolsó réteg sajt.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…