Ínycsiklandó reggeli: padlizsánkrém feta sajttal

A padlizsánkrém az az étel, amelynek már az alapreceptje is isteni finom, a fetás változat pedig maga a mennyország. 

A padlizsánkrémet szinte minden ízesítésben nagyon szeretjük, hiszen a padlizsán az egyik legfinomabb zöldség, és a belőle készült krém is nagyon ízletes. A kence alapját természetesen a padlizsán adja, de utána lényegében csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel, milyen fűszerekkel és töltetékanyagokkal bolondítjuk meg a végeredményt.

A fetás változat kicsit eltér a megszokottól, de érdemes így is elkészíteni, a sós sajt ugyanis még krémesebbé és intenzívebbé varázsolja a mártogatóst.

Fetás padlizsánkrém

  • 2 db padlizsán
  • 15 dkg feta sajt
  • 2 db lilahagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés mustár
  • bors
  • 1 ek olívaolaj

A padlizsánt alaposan megmossuk, picit megszurkáljuk, majd alufóliával lefedett sütőrácson megsütjük (180 fokon).

Közben a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma odaégjen.)

Ha a padlizsánt elkészült, meghámozzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához, és egy picit összesütjük.

Ezután turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a feta sajtot, a mustárt és a borsot, majd az egészet összeturmixoljuk, hogy sima állagot kapjunk. (Ha szükséges, a végén fűszerezünk.)

Pár óra múlva, mikor összeértek az ízek, pirítóssal és zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

3 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

3 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

3 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

6 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

6 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago