Fotó: Salt & Baker
A fokhagymás-kapros-fetás krém olyan finomság, amely viszonylag rövid időn belül elkészül, hűsítő és napokig rá lehet járni a hűtőben.
Bár a boltban is bőséges a szendvicskrém-választék, a házi készítésű kencékkel egyik sem ér fel. A fokhagymás-kapros-fetás krém viszonylag alacsony kalóriatartalmú, így a diétába is könnyen beilleszthető, a feta (vagy olcsóbb krémsajt változata) pedig eszméletlenül jó szendvicskrémbe is.
A fetát egy tálba morzsoljuk, egy villa segítségével kicsit megnyomkodjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a kaprot, és hozzácsepegtetjük a citromlevet.
Az egészet alaposan összedolgozzuk villával vagy botmixerrel.
Rögtön kenhetjük is a kenyérre, de még finomabb, ha egy fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a krém kicsit lehűljön. Sózni nem szükséges, mivel a feta elég sós.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…