Fotó: Salt & Baker
A fokhagymás-kapros-fetás krém olyan finomság, amely viszonylag rövid időn belül elkészül, hűsítő és napokig rá lehet járni a hűtőben.
Bár a boltban is bőséges a szendvicskrém-választék, a házi készítésű kencékkel egyik sem ér fel. A fokhagymás-kapros-fetás krém viszonylag alacsony kalóriatartalmú, így a diétába is könnyen beilleszthető, a feta (vagy olcsóbb krémsajt változata) pedig eszméletlenül jó szendvicskrémbe is.
A fetát egy tálba morzsoljuk, egy villa segítségével kicsit megnyomkodjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a kaprot, és hozzácsepegtetjük a citromlevet.
Az egészet alaposan összedolgozzuk villával vagy botmixerrel.
Rögtön kenhetjük is a kenyérre, de még finomabb, ha egy fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a krém kicsit lehűljön. Sózni nem szükséges, mivel a feta elég sós.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…