Fotó: Food52
A grillezett barack isteni csemege, pláne ha friss akácmézzel is meglocsoljuk a végén.
Nemcsak húsokat és zöldségeket lehet a grillrácsra tenni, hanem különféle nyári gyümölcsöket is, melyeknek meglepően jól áll a mély, füstösebb ízvilág. A barack például különösen finom grillezve, ráadásul egyszerűen, minden macera nélkül elkészíthető, csupán egy kevés vaj, méz, valamint egy csipetnyi fahéj szükséges a sütéshez.
A lédús, zamatos gyümölcs persze nemcsak önmagában szervírozható, tehetünk mellé vaníliafagylaltot, de különféle pohárkrémekbe, vagy süteményekbe is felhasználhatjuk.
Egy kis tálkában összekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat a fahéjjal.
A megmosott barackot megtöröljük, kettévágjuk, bekenjük a fahéjas vajjal, majd mehetnek a grillre húsukkal lefelé.
Egy-két perc alatt megpuhítjuk a gyümölcsöket
Amikor már egy kicsit megpirult és megpuhult a barack, levesszük a grillrácsról, és egy-egy mokkáskanál mézet csurgatunk a tetejükre. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…