Fotó: Food52
A grillezett barack isteni csemege, pláne ha friss akácmézzel is meglocsoljuk a végén.
Nemcsak húsokat és zöldségeket lehet a grillrácsra tenni, hanem különféle nyári gyümölcsöket is, melyeknek meglepően jól áll a mély, füstösebb ízvilág. A barack például különösen finom grillezve, ráadásul egyszerűen, minden macera nélkül elkészíthető, csupán egy kevés vaj, méz, valamint egy csipetnyi fahéj szükséges a sütéshez.
A lédús, zamatos gyümölcs persze nemcsak önmagában szervírozható, tehetünk mellé vaníliafagylaltot, de különféle pohárkrémekbe, vagy süteményekbe is felhasználhatjuk.
Egy kis tálkában összekeverjük a szoba hőmérsékletű vajat a fahéjjal.
A megmosott barackot megtöröljük, kettévágjuk, bekenjük a fahéjas vajjal, majd mehetnek a grillre húsukkal lefelé.
Egy-két perc alatt megpuhítjuk a gyümölcsöket
Amikor már egy kicsit megpirult és megpuhult a barack, levesszük a grillrácsról, és egy-egy mokkáskanál mézet csurgatunk a tetejükre. Jó étvágyat!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…