Hirdetés:

A tepsis gombás tészta remek hétköznapi étel: gyors, tápláló, pillanatok alatt összeállítható, ráadásul vegetáriánusok is nyugodt szívvel fogyaszthatják. 

Ha hétköznap is szoktunk főzni, hogy saját magunk készítette ételt vihessünk másnap a munkába, akkor érdemes olyan recepteket választani, amelyek gyorsak és egyszerűek, valamint az sem árt, ha kevés alapanyag szükséges az elkészítéséhez. A tepsis gombás tészta tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak, ráadásul szinte biztos, hogy a család minden tagja szeretni fogja.

Tepsis sonkás-gombás tészta 

500 g tészta (spagetti, penne, masni, stb.)
30 dkg gomba
4 ek vaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
20 dkg trappista sajt

A tésztát lobogó, sós vízben feltesszük főni.

Míg a tészta fő, előkészülünk a mártáshoz: a gombát meghámozzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.

Hozzáadjuk a gombát, majd körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és 2 perc alatt készre főzzük. A kifőtt tésztát összekeverjük a forró mártással.

Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük az összekevert tésztát, és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház