Fotó: All Recipes
Mi az? Kívül ropog, belül puha, és csak úgy nyúlik a forró, olvadós sajttól? Naná, hogy az extrán sajtos brokkoligolyók!
Ugyan a rántott ételek nem tartoznak a legegészségesebb fogások közé, legyünk őszinték: a magyar családok zöménél nem telik el úgy hónap, hogy ne kerülne az asztalra a finom, aranybarnára pirult rántott hús. Jó hír ugyanakkor, hogy a rántott ételeket is készíthetjük változatosan, nem csak a húsnak áll jól a ropogós bunda, hanem többek között a zöldségeknek is. Arról nem is beszélve, hogy a belevaló mellett a panírt is variálhatjuk: tehetünk bele zöldfűszert, magokat, vagy akár sajtot is, amellyel mindent sütést vonzóbbá varázsolhatunk.
2 dl napraforgó olaj
A brokkolit pároljuk körülbelül 8 percig, majd hagyjuk kihűlni. Ezután egészen apró darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd hozzáreszeljük a sajtot, hozzáadjuk a tojásokat, a zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a zsemlemorzsát, a felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A masszát hagyjuk állni, 10-20 percre betesszük a hűtőbe.
Kisebb méretű gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa sorrendben egyenként bepanírozzuk őket. Közepesen forró zsiradékban kisütjük.
Önmagában is nagyon ízletes, de tejfölös-fokhagymás mártogatóssal még finomabb.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…