Vegáknak

Nyúlós sajttal töltött brokkoligolyók

Mi az? Kívül ropog, belül puha, és csak úgy nyúlik a forró, olvadós sajttól? Naná, hogy az extrán sajtos brokkoligolyók!

Ugyan a rántott ételek nem tartoznak a legegészségesebb fogások közé, legyünk őszinték: a magyar családok zöménél nem telik el úgy hónap, hogy ne kerülne az asztalra a finom, aranybarnára pirult rántott hús. Jó hír ugyanakkor, hogy a rántott ételeket is készíthetjük változatosan, nem csak a húsnak áll jól a ropogós bunda, hanem többek között a zöldségeknek is. Arról nem is beszélve, hogy a belevaló mellett a panírt is variálhatjuk: tehetünk bele zöldfűszert, magokat, vagy akár sajtot is, amellyel mindent sütést vonzóbbá varázsolhatunk.

Extrasajtos brokkoligolyók

15 dkg brokkoli
15 dkg gouda sajt
2 db tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek zabpehely
2 evőkanál zabpehelyliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás (panírozáshoz)
1 bögre zsemlemorzsa (panírozáshoz)

2 dl napraforgó olaj

A brokkolit pároljuk körülbelül 8 percig, majd hagyjuk kihűlni. Ezután egészen apró darabokra vágjuk, egy tálba tesszük, majd hozzáreszeljük a sajtot, hozzáadjuk a tojásokat, a zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a zsemlemorzsát, a felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

A masszát hagyjuk állni, 10-20 percre betesszük a hűtőbe.

Kisebb méretű gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa sorrendben egyenként bepanírozzuk őket. Közepesen forró zsiradékban kisütjük.

Önmagában is nagyon ízletes, de tejfölös-fokhagymás mártogatóssal még finomabb.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago