Forrás: Taste
Bár egy tésztás ételt nagyon egyszerű összedobni, hogy egy kis rafinériát is csempésszünk bele, érdemes néha a sütőbe is betolni őket pár percre, ahogy a paradicsomos rakott tészta esetében is tesszük.
Szerencsére már egyre szélesebb a paradicsomszószok választéka a boltokban, és olykor-olykor igazán jó minőségű (olasz) finomságokra is rábukkanni. Bár a minőség minden esetben fontos, itt azonban különösen az, hiszen a rakott paradicsomos tészta esetében viszonylag kevés összetevőt használunk, így a fűszerezésen és a jó alapanyagokon múlik minden.
A paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót. Beleöntjük a tésztát a szószba, majd alaposan összekeverjük.
Egy tepsit vajjal/margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére szépen ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, megszórjuk a sajttal, és 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…