Forrás: Taste
Bár egy tésztás ételt nagyon egyszerű összedobni, hogy egy kis rafinériát is csempésszünk bele, érdemes néha a sütőbe is betolni őket pár percre, ahogy a paradicsomos rakott tészta esetében is tesszük.
Szerencsére már egyre szélesebb a paradicsomszószok választéka a boltokban, és olykor-olykor igazán jó minőségű (olasz) finomságokra is rábukkanni. Bár a minőség minden esetben fontos, itt azonban különösen az, hiszen a rakott paradicsomos tészta esetében viszonylag kevés összetevőt használunk, így a fűszerezésen és a jó alapanyagokon múlik minden.
A paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót. Beleöntjük a tésztát a szószba, majd alaposan összekeverjük.
Egy tepsit vajjal/margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére szépen ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, megszórjuk a sajttal, és 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…