Forrás: Taste
Bár egy tésztás ételt nagyon egyszerű összedobni, hogy egy kis rafinériát is csempésszünk bele, érdemes néha a sütőbe is betolni őket pár percre, ahogy a paradicsomos rakott tészta esetében is tesszük.
Szerencsére már egyre szélesebb a paradicsomszószok választéka a boltokban, és olykor-olykor igazán jó minőségű (olasz) finomságokra is rábukkanni. Bár a minőség minden esetben fontos, itt azonban különösen az, hiszen a rakott paradicsomos tészta esetében viszonylag kevés összetevőt használunk, így a fűszerezésen és a jó alapanyagokon múlik minden.
A paradicsomszószt, a vizet és az olajat egy tálba öntjük, majd beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, fokhagymát, a sót, a borsot és az oregánót. Beleöntjük a tésztát a szószba, majd alaposan összekeverjük.
Egy tepsit vajjal/margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a paradicsomszószos tésztát. A tetejére szépen ráhelyezzük a paradicsomkarikákat, megszórjuk a sajttal, és 230 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
Miután elkészült, friss, apróra vágott bazsalikommal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…