Fotó: Tasty
A paradicsomos tészta egyszerű és klasszikus fogás, de némi fantáziával remekül fel lehet dobni. Paradicsomos-ricottás tészta recept!
Mindegy, hogy milyen napszak vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. Ha megcsúsztunk az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. Nincs ez másképpen a paradicsomos-ricottás tészta esetében sem, a ricotta semleges ízével remekül passzol a paradicsomhoz, ráadásul olyan egyszerű az elkészítése, hogy szinte elrontani sem lehet.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a félbe (vagy negyedekre) vágott koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és néhány percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket, és a tészta főzővízéből is két kanállal kimerünk. 10-15 percig főzzük, ha szükséges utánízesítünk.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük.
A ricottát a tészta tetejére morzsoljuk, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…