Fotó: Tasty
A paradicsomos tészta egyszerű és klasszikus fogás, de némi fantáziával remekül fel lehet dobni. Paradicsomos-ricottás tészta recept!
Mindegy, hogy milyen napszak vagy évszak van, a tésztás ételeket egyszerűen lehetetlen megunni. Ha megcsúsztunk az idővel, és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. Nincs ez másképpen a paradicsomos-ricottás tészta esetében sem, a ricotta semleges ízével remekül passzol a paradicsomhoz, ráadásul olyan egyszerű az elkészítése, hogy szinte elrontani sem lehet.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
Kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a félbe (vagy negyedekre) vágott koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és néhány percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a hámozott paradicsom konzerveket, és a tészta főzővízéből is két kanállal kimerünk. 10-15 percig főzzük, ha szükséges utánízesítünk.
Ha a tészta elkészült, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a tésztát, és jól összekeverjük.
A ricottát a tészta tetejére morzsoljuk, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…