Ha vadas lesz a menü, akkor a zsemlegombóc szinte kötelező elem, persze csak akkor, ha jól el tudjuk készíteni. 

A magyar konyha rajongói előszeretettel készítenek vadast, vagy különféle szaftos húsból készült ételeket. Ha nálatok is ilyen étel lesz az ebéd vagy a vacsora, akkor semmiképpen ne feledkezzetek el a zsemlegombócról, ami egyszerű, de mégis laktató kísérője a húsételeknek.

zsemlegombóc
Fotó: Tourism

Hozzávalók

3 db zsemle (vagy 7 db kifli)
2 közepes db vöröshagyma
1 db tojás
2 csipet szerecsendió
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dl tej (szükség szerint)
0.5 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál finomliszt

 

A szikkadt zsemlét (vagy kiflit) kockára vágjuk, majd meleg tejjel meglocsoljuk.

A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük.

A zsemlét szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót, a megsült hagymát, végül a lisztet, a tojássárgáját és a felvert fehérje habját. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Vizes kézzel csinos gombócokat formálunk, és forró, enyhén sós vízben kifőzzük. Forrástól számított kb. 10 percig főzzük a gombócokat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: