Fotó: All Recipes
A currys karfiolkrémleves egyszerű és gyors fogás, amely alaposan eltelít, de mégsem nehezíti el a gyomrot.
Bár a karfiolkrémleveseknek se szeri, se száma, a currys változat annyira zamatos és különleges, hogy feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt. Ha nincs húsleves a hűtőben, alaplevet is használhatsz, végső esetben pedig a leveskocka is megteszi.
1 fej karfiol
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 liter alaplé
2 dl tejszín
curry
A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a karfiolt, a hagymát és a fokhagymát elrendezgetjük rajta, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a zöldségeket, körülbelül 30 perc alatt.
Az alaplevet felforraljuk, ízlés szerint hozzáadjuk a curryt és a sült zöldségeket. Alacsony lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük.
Botturmix segítségével krémes állagúra pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és elkeverjük. Forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…
A generáltervezési folyamat az építészeti és mérnöki tervezés szinergiáját jelenti. Az összhang és az egymásra…