Selymes currys karfiolkrémleves

A currys karfiolkrémleves egyszerű és gyors fogás, amely alaposan eltelít, de mégsem nehezíti el a gyomrot.

Bár a karfiolkrémleveseknek se szeri, se száma, a currys változat annyira zamatos és különleges, hogy feltétlenül érdemes neki adni egy esélyt. Ha nincs húsleves a hűtőben, alaplevet is használhatsz, végső esetben pedig a leveskocka is megteszi.

Currys karfiolkrémleves

1 fej karfiol
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 liter alaplé
2 dl tejszín
curry

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a karfiolt, a hagymát és a fokhagymát elrendezgetjük rajta, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a zöldségeket, körülbelül 30 perc alatt.

Az alaplevet felforraljuk, ízlés szerint hozzáadjuk a curryt és a sült zöldségeket. Alacsony lángon, fedő alatt kb. 15 percig főzzük.

Botturmix segítségével krémes állagúra pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és elkeverjük. Forrón tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc] 

Éva Benke

Recent Posts

Bacon Jam – A nyár legsűrűbb ízbombája, amitől minden étel gourmet lesz

Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…

18 óra ago

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

1 hét ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

2 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

3 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

3 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

4 hét ago