Ha egy könnyed, tavasziast fogást szeretnél készíteni, akkor a spenótos-pestós tészta az egyik legjobb választás: egyszerű, mutatós, laktató és még mosogatnivaló is alig van vele. 

A pestós tészták népszerűségét nem kell magyarázni, az egyedi és semmihez sem hasonlítható íz sokak kedvence, ráadásul egy remekül variálható kencéről van szó, amit tésztába és salátába is keverhetünk, de kenyérre is bátran kenhetjük. Most bazsalikom helyett spenótból készül az olasz konyha jellegzetes szósza, amit a szokás kedvéért ezúttal is al dentére, azaz fogkeményre főzött tésztával keverünk össze.

Spenótos-pestós tészta

  • 4 csésze spenót
  • 1 csomag tészta
  • 2 evőkanál napraforgómag vagy fenyőmag
  • 4 gerezd fokhagyma
  •  5 dkg parmezán sajt
  • só, bors
  • 2 dl olívaolaj

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

A spenótót robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a felaprított fokhagymával, a reszelt parmezánnal, a sóval, a borssal és a fenyőmaggal együtt.

Ha a tészta al dente, vagyis fogkemény, akkor leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a pestóval. Ha szeretnénk tálaláskor szórunk még rá egy kis parmezánt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!