Friss és könnyed spenótos-pestós tészta

Ha egy könnyed, tavasziast fogást szeretnél készíteni, akkor a spenótos-pestós tészta az egyik legjobb választás: egyszerű, mutatós, laktató és még mosogatnivaló is alig van vele. 

A pestós tészták népszerűségét nem kell magyarázni, az egyedi és semmihez sem hasonlítható íz sokak kedvence, ráadásul egy remekül variálható kencéről van szó, amit tésztába és salátába is keverhetünk, de kenyérre is bátran kenhetjük. Most bazsalikom helyett spenótból készül az olasz konyha jellegzetes szósza, amit a szokás kedvéért ezúttal is al dentére, azaz fogkeményre főzött tésztával keverünk össze.

Spenótos-pestós tészta

  • 4 csésze spenót
  • 1 csomag tészta
  • 2 evőkanál napraforgómag vagy fenyőmag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • só, bors
  • 2 dl olívaolaj

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

A spenótót robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a felaprított fokhagymával, a reszelt parmezánnal, a sóval, a borssal és a fenyőmaggal együtt.

Ha a tészta al dente, vagyis fogkemény, akkor leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a pestóval. Ha szeretnénk tálaláskor szórunk még rá egy kis parmezánt.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago