Fotó: Schar
Ha egy könnyed, tavasziast fogást szeretnél készíteni, akkor a spenótos-pestós tészta az egyik legjobb választás: egyszerű, mutatós, laktató és még mosogatnivaló is alig van vele.
A pestós tészták népszerűségét nem kell magyarázni, az egyedi és semmihez sem hasonlítható íz sokak kedvence, ráadásul egy remekül variálható kencéről van szó, amit tésztába és salátába is keverhetünk, de kenyérre is bátran kenhetjük. Most bazsalikom helyett spenótból készül az olasz konyha jellegzetes szósza, amit a szokás kedvéért ezúttal is al dentére, azaz fogkeményre főzött tésztával keverünk össze.
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.
A spenótót robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a felaprított fokhagymával, a reszelt parmezánnal, a sóval, a borssal és a fenyőmaggal együtt.
Ha a tészta al dente, vagyis fogkemény, akkor leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd összekeverjük a pestóval. Ha szeretnénk tálaláskor szórunk még rá egy kis parmezánt.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…