Piros gyümölcsökből íncsiklandó krémlevest lehet készíteni, ami télen, nyáron jól tud esni. 

A gyümölcslevesekre sokan nyári ételként gondolnak, pedig ősszel és télen is nagyon jól tud esni egy nagy tányér forró gyümölcsleves. Az erdei gyümölcsleves villámgyorsan és pofonegyszerűen elkészíthető, és hidegen, melegen is nagyon ízletes.

Selymes erdei gyümölcsleves

500 g fagyasztott erdei gyümölcs
2 dkg
2 ek cukor
0.5 liter víz
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej (a pudinghoz)
1 csipet fahéj

A fagyasztott gyümölcsöket egy közepes méretű edénybe tesszük, majd a vajon hagyjuk a tűzön kiolvadni.

Rátesszük a cukrot, megszórjuk fahéjjal, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük a gyümölcsöket (ez körülbelül 5-10 perc).

Közben a pudingport kikeverjük a tejjel, hozzárakunk egy-két evőkanállal a leves levéből, majd hozzáöntjük a leveshez.

Egyet-kettőt forralunk rajta, ha még szükséges, megszórjuk fahéjjal vagy egy kevés cukorral. Forrón tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: