Sültpaprika-krémes penne, az ízig-vérig olasz tészta

A pasta con crema di peperoni, azaz a sültpaprika-krémes tészta egy nagyon egyszerű és laktató olasz tésztaétel, ami olyan finom, hogy egyszerűen képtelenség abbahagyni. 

Imádjuk az olasz tésztákat, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. A sültpaprika-krémes tészta húsmentes fogás, kaliforniai paprikával és kápiával készül, de természetesen az olaszok kedvence, a reszelt parmezán sem maradhat el róla.

Sültpaprika-krémes tészta

250 g penne
2 db piros kaliforniai paprika
2 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 g vaj
70 ml olívaolaj
75 g parmezán sajt (+ 20 g a tálaláshoz)
petrezselyem ízlés szerint (a tálaláshoz)

A paprikát alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd 200 fokon körülbelül 30 perc alatt megsütjük (akkor jó, ha megfeketedik kicsit a héja).

A sütőből kivéve, letakarva hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd óvatosan lehúzzuk a paprika héját és kimagozzuk.

Sós, lobogó vízben elkezdjük kifőzni a tésztát. (A főzőléből egy keveset, kb. fél decit félreteszünk.)

Közben egy nagyobb méretű serpenyőben vajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát.

Turmixgépbe tesszük a sült paprikát, a hagymás keveréket, az olajat, a parmezánt, beleöntjük a félretett főzőlevet, majd az egészet krémesre dolgozzuk.

A kifőtt tésztát a krémmel összekeverve, parmezánnal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

3 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

3 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

3 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

6 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

6 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago