Fotó: Our Best Bites
Ha szeretitek a sütőtököt, próbáljátok ki a sütőtökös Alfredo tésztát: gyors, minden hozzávaló egy fazékban készül, és nem utolsósorban még nagyon finom is.
Érdemes kihasználni, ha imitt-amott még kapni a boltokban sütőtököt, hiszen mindjárt itt a tavasz (aminek persze nagyon örülünk), a sütőtök szezonnak pedig annyi (ennek már kevésbé). A sütőtök és a tészta meglepően jól megy egymáshoz, érdemes tenni vele egy próbát.
Lobogó sós vízben főzzük ki a tésztát. Ha kész, szűrjük le, a főzővizéből tegyünk félre egy pohárral, a tésztát öntsük le hideg vízzel. Takarjuk le, tegyük félre a tésztát.
A sütőtököt vágjuk fel, sütőben süssük meg, majd pürésítsük.
A fokhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyon apróra.
Egy serpenyőben olvasszunk fel vajat, tegyük hozzá a fokhagymát, majd egy percig óvatosan süssük, vigyázzunk, hogy meg ne égjen!
Adjuk hozzá a sütőtökpürét, a parmezánt és a szerecsendiót. Addig kavargassuk, amíg a püré jó forró nem lesz és a sajt teljesen el nem olvad benne.
Ezután adjunk hozzá ízlés szerint a tészta főzővizéből, hogy épp annyira legyen krémes, amennyire mi szeretjük. Óvatosan forgassuk hozzá a tésztát úgy, hogy minden szálat belepjen a szósz.
Ízlés szerint szórjuk meg parmezánnal.
Kész is az isteni sütőtökös Alfredo, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…