Fotó: Betty Crocker
Az almaleves nem csak a nagy nyári melegben, de télies fűszerekkel készítve télen is nagyon jól tud esni.
Bár a gyümölcslevesre alapvetően nyári ételként tekintünk, mégsem kell róla lemondanunk télen sem, hiszen a könnyű és gyümölcsös fogás kifejezetten jól tud esni a sok nehéz, téli ételek közepette.
Bár gyümölcslevest lényegében bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, mivel az alma szinte minden időszakban kapható, így a beszerzése sem okoz majd gondot.
Az almákat először meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, és kisebb szeletekre felvágjuk. Ezután ráfacsarjuk a citromlevet, majd feltesszük főni annyi vízbe, amely éppen hogy ellepi. Ezután mehet hozzá a fahéj, a szegfűszeg és kevés cukor is, amellyel együtt kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Közben tejben a pudingport simára dolgozzuk, és több részletben, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az almához. Három-négy perc alatt szépen összeforraljuk.
Ha kevésbé szeretjük darabosan, akkor turmixoljuk össze, szükség esetén még ízesíthetünk is rajta. Ha kész, töltsük csészébe a levest. Tejszínhabbal, mentalevéllel vagy akár bazsalikommal is díszíthetjük.
Kész is a télies almaleves , jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…