Vegáknak

Tepsiben sült fűszeres csicseriborsó

A ropogósra sült csicseriborsó finom és egészséges alternatíva a popcornra, az egyetlen hibája, hogy nem lehet belőle eleget készíteni. 

Ma már nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a csicseriborsó, amit bármelyik nagyobb boltban gond nélkül beszerezhetsz. Ezek az apró golyók nemcsak humuszként,  krémlevesként és főzelékként finomak, de ropogós snackként is, amelyet bárki könnyen és gyorsan elkészíthet.

A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, éppen ezért remekül állnak neki az erős fűszerek, például a kurkuma, a római kömény, vagy a cayenne bors. A lenti alapreceptet bárhogyan variálhatod, csak a fantáziád szab határt a fűszereknek.

Sült csicseriborsó

40 g csicseriborsó konzerv (1 konzerv leszűrve)
3 teáskanál napraforgó olaj
0.5 teáskanál kurkuma
0.5 teáskanál só
0.5 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet cayenne bors (ízlés szerint)

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Közben a csicseriborsót alaposan leszűrjük, megmossuk, a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatjuk.

Egy tálban összekeverjük az olajat, a fűszereket és a csicseriborsót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd mehet be a sütőbe.

10 percenként megrázogatjuk a tepsit, hogy a szemek egyenletesen süljenek meg. 30 perc pont elég, hogy szép aranybarnára és ropogósra készüljenek.

Nassolnivalóként is szuper, de salátára, sültek mellé is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago