Fotó: Delsih
A ropogósra sült csicseriborsó finom és egészséges alternatíva a popcornra, az egyetlen hibája, hogy nem lehet belőle eleget készíteni.
Ma már nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a csicseriborsó, amit bármelyik nagyobb boltban gond nélkül beszerezhetsz. Ezek az apró golyók nemcsak humuszként, krémlevesként és főzelékként finomak, de ropogós snackként is, amelyet bárki könnyen és gyorsan elkészíthet.
A csicseriborsónak nagyon enyhe, semleges íze van, éppen ezért remekül állnak neki az erős fűszerek, például a kurkuma, a római kömény, vagy a cayenne bors. A lenti alapreceptet bárhogyan variálhatod, csak a fantáziád szab határt a fűszereknek.
40 g csicseriborsó konzerv (1 konzerv leszűrve)
3 teáskanál napraforgó olaj
0.5 teáskanál kurkuma
0.5 teáskanál só
0.5 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet cayenne bors (ízlés szerint)
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a csicseriborsót alaposan leszűrjük, megmossuk, a felesleges nedvességet papírtörlővel felitatjuk.
Egy tálban összekeverjük az olajat, a fűszereket és a csicseriborsót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd mehet be a sütőbe.
10 percenként megrázogatjuk a tepsit, hogy a szemek egyenletesen süljenek meg. 30 perc pont elég, hogy szép aranybarnára és ropogósra készüljenek.
Nassolnivalóként is szuper, de salátára, sültek mellé is kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…