Fotó: The Spruce Eats
A vajban sült mézes-fokhagymás sárgarépa mennyei köret, amit szinte bármilyen főétel mellé kínálhatsz.
Ha a krumpli és a rizs helyett valamivel izgalmasabb köretre vágysz, akkor érdemes próbát tenni a sült répával, amit a hozzáadott fűszerek tesznek igazán különlegessé. A fokhagyma és a méz már többször is bizonyított együtt, és itt sem fogsz bennük csalódni: a méz remekül kiemeli a répa édeskés ízét, míg a fokhagyma pikáns ízvilágúvá varázsolja a végeredményt.
A zsenge sárgarépát megpucoljuk, egyforma darabokra vágjuk, majd alaposan megmossuk. (Ha kicsi és vékony sárgarépákat kapunk, akkor egészben is hagyhatjuk őket.)
Az olívaolajat összekeverjük a mézzel, és hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, sót és borsot.
A répákat vajjal kikent tepsibe rendezzük, és ráöntjük a mézes keveréket. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova egyformán jusson a mázból. Ezután megszórjuk kakukkfűvel és korianderrel.
80 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, amíg a répa meg nem puhul és kicsit meg nem pirul. Ez a fűszerezés a céklához is remekül passzol, de a céklát és a répát együtt is süthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…