Ez a különleges, villámgyorsan elkészíthető olívaolajos-citromos spagetti az egyik legjobb választás, ha már unjuk a paradicsomos alapot. 

Az olaszok egyik kedvenc frissítő csemegéje a citromos spagetti, vagyis a Pasta al Limone, ami igazi kuriózum a sok paradicsomos mártással készült tésztaféle között. A citrommal és parmezánnal felturbózott finomság bő negyedóra alatt elkészíthető, rendkívül ízletes és nem utolsósorban laktató is.

Így készítheted el:

Citromos spagetti (Pasta al Limone)

  • 500 g spagetti
  • 5 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db bio citrom
  • 1 csok petrezselyem
  • 100 g olajbogyó
  • 50 g parmezán reszelve

Forrásban lévő, sós vízben megfőzzük a tésztát.

Az olívaolajon megpirítjuk a fokhagymanyomóval összenyomott fokhagymát, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert akkor keserű lesz.

A citromok héját lereszeljük, és a serpenyőbe tesszük. Néhányszor átkeverjük a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a citromok levét. A petrezselymet apróra vágjuk, és azt is beleszórjuk a serpenyőbe. Az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Rátesszük az olívabogyókat, és egy-két percig hagyjuk alacsony hőfokon, néha-néha megkeverjük. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük és a serpenyőbe tesszük, majd összekeverjük. Friss, tépett petrezselyemlevéllel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Ha tartalmasabb verzióra vágytok, tejszínnel is el lehet készíteni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: