Norvégia második legnagyobb városában, Bergenben látott napvilágot a világ legnagyobb mézeskalács városa, amelyet idén is tovább bővítettek egy-két cuki épülettel. …
Bár a zöldségfasírtokért egyenesen odavagyunk, van egy olyan húsos verzió, aminek nagyon nehezen tudunk nemet mondani: a zabpelyhes pulykafasírt különösen…
Ha az Apáthy-szikla körül kirándulnánk a hétvégén, akkor érdemes egy kulináris élvezettel is kiegészíteni a túrát, ugyanis péntektől vasárnapig próbaüzemben…
A chilis forró csokoládé kényeztető és melengető finomság, ami akkor tökéletes, ha éppen hogy csíp. Hűvös téli időben, ha édeségre…
Bizonyos retró sütik sosem mennek ki a divatból: a házi keksztekercs óriási gyerekkori kedvencünk, amely kókuszkrémmel a legütősebb. A kókuszos…
A ropogós házi köményes káposztasaláta képes feldobni a főételt, Karácsony közeledtével pedig különösen hasznos ez a recept. A hagyományos köményes…
Az erdélyi fogások közül nagy kedvencünk a tárkonyos burgonyaleves, amelyet egy kevéske lestyánnal még finomabbá varázsolhatunk. Az erdélyi konyha előszeretettel…
Hiába tudjuk, hogy mennyire fontos a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás, úgy tűnik, még mindig nem hallgatunk eléggé az észérvekre -…
Imádjuk a gyors és egyszerű, a maga nemében mégis komplex ételeket: a tojással és paradicsommal töltött sütőben készült zsemle például…
Bár a kelkáposzta tipikusan „nemszeretem zöldség", télvíz idején szerintünk nincs is finomabb, mint egy tányér harsogóan zöld, vitamindús kelkáposzta-krémleves. Hideg…