Foto: Delish.com
Itt az idő, hogy elővegyük a grillezőinket, beizzítsuk őket! Megmutatom a kedvenc grillezett zöldség receptemet. A padlizsánt sokkal finomabb grillezve, mint bárhogy máshogy. Főleg, ha egy isteni tahini öntettel bolondítjuk meg egy kicsit. A mediterrán hangulattól úgy fogjuk magunkat érezni, mintha már a tenger vagy hazai tavaink partja mentén pihennénk.
Bármilyen grillezett hús mellé adhatjuk köretnek is, de én imádom csak úgy magában is eleszegetni a forró szószba mártogatva. Persze, ha nem szereted a grillezett padlizsánt, akkor próbált ki cukkínivel is.
ÖSSZETEVŐK
Padlizsán előkészítéséhez:
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
1 tk. szárított oregánó
1/4 teáskanál. zúzott pirospaprika pehely
Só
Frissen őrölt fekete bors
2 nagy padlizsán, 2-3 mm-es körökre szeletelve
1/4 csésze morzsolt feta
2 evőkanál. frissen apróra vágott petrezselyem
1/2 citrom leve
A TAHINI öntethez:
1/3 csésze tahini (szezámpaszta)
1 citrom leve
2 evőkanál. víz
1 gerezd fokhagyma, darálva
Só
Elkészítés
Padlizsán készítése: A grillezőt vagy a grill serpenyőt közepesen magas hőfokra hevítsük. Egy kis tálban keverjük össze az olajat, az oregánót, borsot és a pirospaprikát. Vegyünk elő egy nagyobb tálcát, takarjuk le papírtörlővel és helyezzük rá a felkarikázott padlizsánokat, majd pár perc elteltével itassuk fel a padlizsán levét papírtörlővel. Majd mind két oldalát kenjük meg az felkarikázott padlizsánjainknakt (vagy cukkíniknek) az olivás szósszal.
Grillezzük a padlizsánokat oldalanként kb 3 percig, amíg szépen megpirulnak.
A grillezett padlizsánokat fetával és petrezselyemmel szórjuk meg és locsoljuk meg a citrom levével.
Tahini öntetet elkészítése:
Egy közepes tálban habverővel keverjük össze a tahinit (szezámpasztát), a citromlevet, a vizet és a fokhagymát. Fűszerezzük sóval. Amennyiben az öntet túl sűrűnek érzed, adj hozzá egy kis vizet még és keverd a neked megfelelő állagura.
A grillezett padlizsánjainkat melegen a tahini öntettel tálaljuk és kész is vagyunk. Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…