Fotó: Eat Smarter
A baconbe tekert aszalt szilva remek választás, ha nincs már időnk komplex ételek elkészítésére, de valami aprósággal jó lenne feldobni a karácsonyi menüt.
Elsőre talán furcsának tűnhet a bacon és az aszalt szilva párosa, pedig a szalonna nem csak a húsoknak áll jól, a sajtokat, zöldségeket és a gyümölcsöket is remekül feldobja. A baconbe göngyölt aszalt szilva elegáns és ízletes karácsonyi vendégváró, és a legjobb benne, hogy se munka, se mosogatnivaló nincs vele.
15 szelet bacon
25 dkg aszalt szilva
A sütőt 200 fokra előmelegítünk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A baconszeleteket félbe vágjuk. Mindegyikbe beletekerünk egy szem kimagozott aszalt szilvát. Fogpiszkálóval rögzítjük.
A tepsiben felsorakoztatjuk a baconos csomagokat, majd 20-30 percig sütjük, míg a bacon enyhén ropogós nem lesz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha gyors, illatos, őszi desszertet keresel, ami melegséggel tölti meg a konyhát és a lelkedet…
Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…
Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…
Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…
Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…
A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…