Fotó: Eat Smarter
A baconbe tekert aszalt szilva remek választás, ha nincs már időnk komplex ételek elkészítésére, de valami aprósággal jó lenne feldobni a karácsonyi menüt.
Elsőre talán furcsának tűnhet a bacon és az aszalt szilva párosa, pedig a szalonna nem csak a húsoknak áll jól, a sajtokat, zöldségeket és a gyümölcsöket is remekül feldobja. A baconbe göngyölt aszalt szilva elegáns és ízletes karácsonyi vendégváró, és a legjobb benne, hogy se munka, se mosogatnivaló nincs vele.
15 szelet bacon
25 dkg aszalt szilva
A sütőt 200 fokra előmelegítünk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A baconszeleteket félbe vágjuk. Mindegyikbe beletekerünk egy szem kimagozott aszalt szilvát. Fogpiszkálóval rögzítjük.
A tepsiben felsorakoztatjuk a baconos csomagokat, majd 20-30 percig sütjük, míg a bacon enyhén ropogós nem lesz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…
Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…
Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…
Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…