Fotó: Eat Smarter
A baconbe tekert aszalt szilva remek választás, ha nincs már időnk komplex ételek elkészítésére, de valami aprósággal jó lenne feldobni a karácsonyi menüt.
Elsőre talán furcsának tűnhet a bacon és az aszalt szilva párosa, pedig a szalonna nem csak a húsoknak áll jól, a sajtokat, zöldségeket és a gyümölcsöket is remekül feldobja. A baconbe göngyölt aszalt szilva elegáns és ízletes karácsonyi vendégváró, és a legjobb benne, hogy se munka, se mosogatnivaló nincs vele.
15 szelet bacon
25 dkg aszalt szilva
A sütőt 200 fokra előmelegítünk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A baconszeleteket félbe vágjuk. Mindegyikbe beletekerünk egy szem kimagozott aszalt szilvát. Fogpiszkálóval rögzítjük.
A tepsiben felsorakoztatjuk a baconos csomagokat, majd 20-30 percig sütjük, míg a bacon enyhén ropogós nem lesz. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…