fotó: Simly Recipes
Nem kertelünk: szerintünk a világ egyik legfinomabb sütije a pöfeteg keksz, ami kívülről ropogós, belül pedig elképesztően omlós.
A pöfeteg keksz nem magyar találmány, a tengerentúlon látott napvilágot, és a mai napig nagy népszerűségnek örvend, mellesleg érhető okokból, ugyanis szerintünk is ez az egyik legfinomabb kekszféle a világon.
A kakaós pöfeteg tehát amellett, hogy látványra is igen mutatós, még ízre is nagyon fiom, nekünk leginkább a brownie jut róla eszünkbe. Egy olyan receptet mutatunk hozzá, amelyet még Martha Stewart is megirigyelne!
A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsoljuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakjuk hozzá szépen a felvert tojásokat. Ezt követően az egészet jó alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe egy órára, utána pedig formázzunk belőle körülbelül háromcentis golyókat. Kicsit lapítgassuk el, és alaposan forgassuk őket bele a porcukorba.
Rendezhessük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük meg 10-12 perc alatt. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el. Amikor kész vannak, és kiszedtük a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…