Fotó: Delicious
A csőben sült tejfölös tésztához tényleg csak néhány otthon fellelhető alapanyag kell, és az elkészítésével sincs túl nagy macera.
A tésztaételek bármikor jó választásnak bizonyulnak, ha egy egyszerű és gyorsan elkészíthető vacsorára van szükségünk. A csőben sült tésztáknak rengeteg változata van, lényegében az összeset kedvünk szerint variálhatjuk, és dobhatjuk fel különféle extrákkal. Ezúttal egy tejfölös-sajtos tésztát hoztunk, amit pirított baconnal és sonkával is lehet dúsítani.
A tésztát forró sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. (Azért nem szükséges teljesen megfőzni, mert még sütőbe kerül.)
A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a tejfölt, zúzott fokhagymást, sót, borsot, tejet, majd az egészet alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmad részét, ezzel is összekeverjük.
Ha a tésztát lecsepegtettük, akkor mehet bele a tejfölös masszába. Az egészet elkeverjük, és vajjal kikent tálba öntjük. A tésztához a maradék reszelt sajtot is hozzáadjuk.
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…