mac-and-cheese
Forrás: Betty Crocker
Hirdetés:

Ha mac and cheese puritánság nem nyerő nálad, akkor jó, ha tudod, hogy még Thomas Jeffersonnak is ez az étel volt az egyik kedvence. 

Az egyszerű ételeknek is megvan a maguk szépsége, és pont ilyen az amerikaiak sajtos tésztája is, ahol a trappista és a tejföl helyett, a vaj és a cheddar kapja a főszerepet. Kétségkívül az étel nívóját emeli, hogy még a függetlenségi nyilatkozat atyja, Thomas Jefferson is kedvelte a fogást, sőt az állami vacsorákon is előszeretettel szolgálta fel.

Sokféleképpen megfőzhetjük ezt az ételt, lehet húsmentes, de baconnel is előszeretettel dúsítják, az a lényeg, hogy jó szószos-krémes legyen a végeredményt, Ehhez használhatunk tejszínt, de tejes-lisztes habarással is elérhetjük a kívánt végeredményt. A kész mac and cheese még finomabb, ha miután összekevertük a tésztát a szósszal, beletesszük egy jénaiba, szórunk rá sajtot, és még a sütőben is rápirítunk egy picit. Megéri várni rá!

Mac and cheese
Forrás: Mom on Timeout

Hozzávalók

  • 20 dkg makaróni
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

A vajon pirítsuk meg a lisztet, ameddig világosbarna nem lesz. Adjuk hozzá a tejet, és kezdjük el forralni. A szószhoz adjuk hozzá a sajtot és addig főzzük, ameddig az teljesen elolvad.

Közben sós vízben főzzük meg a tésztát. Ha az kész keverjük a szószhoz, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Még tutibb lesz, ha ha egy jénai belekanalazzuk a krémes tésztát, szórunk a tetejére sajtot, és egy 20 percre még a sütőben is rápirítunk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Hirdetes:
Vájling.hu Webáruház