Duci almás palacsinta

A palacsinta régi kedvenc, amely még finomabb, ha reszelt alma gazdagítja a tésztáját. 

A palacsintához mindössze néhány egyszerű, otthon is fellelhető alapanyag szükséges, és ez az almás verzió esetében sincs másképp. Ebben a receptben reszelt alma kerül a tésztába, ettől lesz extrán puha és légies a finomság.

Almás palacsinta

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
  • olaj
  • 4 darab alma

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sütőport.

A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a palacsintatésztába keverjük.

A tésztát enyhén olajozott serpenyőbe adagoljuk, és mindkét felét megsütjük. (Inkább kisebb méretű palacsintákat készítünk.)

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago