Fotó: Home Cooking Adventure
A palacsinta régi kedvenc, amely még finomabb, ha reszelt alma gazdagítja a tésztáját.
A palacsintához mindössze néhány egyszerű, otthon is fellelhető alapanyag szükséges, és ez az almás verzió esetében sincs másképp. Ebben a receptben reszelt alma kerül a tésztába, ettől lesz extrán puha és légies a finomság.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a sütőport.
A tojást elkezdjük habosítani, hozzáöntjük a tejet, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a száraz hozzávalókhoz.
Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a palacsintatésztába keverjük.
A tésztát enyhén olajozott serpenyőbe adagoljuk, és mindkét felét megsütjük. (Inkább kisebb méretű palacsintákat készítünk.)
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…