Fotó: Simply Recipes
A padlizsánkrém az az étel, amelynek már az alapreceptje is isteni finom, a fetás változat pedig maga a mennyország.
A padlizsánkrémet szinte minden ízesítésben nagyon szeretjük, hiszen a padlizsán az egyik legfinomabb zöldség, és a belőle készült krém is nagyon ízletes. A kence alapját természetesen a padlizsán adja, de utána lényegében csak rajtunk múlik, hogy mivel dobjuk fel, milyen fűszerekkel és töltetékanyagokkal bolondítjuk meg a végeredményt.
A fetás változat kicsit eltér a megszokottól, de érdemes így is elkészíteni, a sós sajt ugyanis még krémesebbé és intenzívebbé varázsolja a mártogatóst.
A padlizsánt alaposan megmossuk, picit megszurkáljuk, majd alufóliával lefedett sütőrácson megsütjük (180 fokon).
Közben a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma odaégjen.)
Ha a padlizsánt elkészült, meghámozzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához, és egy picit összesütjük.
Ezután turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a feta sajtot, a mustárt és a borsot, majd az egészet összeturmixoljuk, hogy sima állagot kapjunk. (Ha szükséges, a végén fűszerezünk.)
Pár óra múlva, mikor összeértek az ízek, pirítóssal és zöldségekkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…