Gazdag tésztás fogás a kolbászos-paradicsomos penne, amit a mediterrán ízek kedvelői imádni fognak. 

Ebben a laktató ízes ételben szinte minden benne van, amiért szeretjük a toszkán konyhát, ráadásul mindössze 30 perc alatt elkészül, így igazi életmentő vacsora lehet egy sűrű nap után. A parmezánt semmiképpen ne felejtsük le róla, és ha éppen szezonja van, egy nagy csokor snidling is kerülhet a tetejére.

Hozzávalók

  • 20 dkg kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz paradicsompüré (80 g)
  • só, bazsalikom, majoránna, cukor ízlés szerint
  • 20 dkg penne tészta
  • tálaláshoz parmezán

 

A hagymát finomra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a sót, a bazsalikomot, a majoránnát, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.

Főzzük 20-25 percig. Ekkor hozzáadjuk a paradicsom pürét azzal is főzzük 5 percet.

Időközben a tésztát kifőzzük sós, forró vízben.

Mikor a tészta is megfőtt, akkor lecsepegtetjük és összekeverjük a kolbászos szósszal. Kevés cukrot is adhatunk hozzá, ha édesebben szeretjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: