A hajdina jótékony hatással van a szív, légzőrendszer és az erek működésére. Rost, aminosavak, vitaminok (B1, B3, B5, B6, kolin, folsav) és nyomelemek (mangán, magnézium, réz, vas és foszfor) forrása.
Hajdinakása reggelire és megfelelő fehérjebevitel
Kipróbálhatod a mi instant hajdinakásánkat is. Nem igényel hosszú főzést, elég csak meleg vizet vagy tejet hozzáadni! Hogy a reggeli tartalmazza a megfelelő adag fehérjét is, adtunk a kásához WPC80 tejsavó proteint is.
Hozzávaló alapanyagok:
- 50 g instant hajdinakása
- 20 g WPC80 tejsavó protein koncentrátum bármilyen ízben
Elkészítés:
- A kását a proteinnel belemérjük egy tálba.
- Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet vagy tejet, hogy ne legyen csomós, egészen addig, amíg nem érjük el a kívánt állagot. Vigyázzunk, hogy a víz/tej ne legyen forró, mert ezzel a kását megfosztanánk némely tápanyagoktól.
- Hagyjuk kis ideig állni (2-3 perc).
- A kását ízesíthetjük steviaval, fahéjjal vagy Bio kókusznektárral. A tetejét gyümölccsel, dióbéllel, RawGh! szelettel és Cookies ízesítésű LifeLike mogyorókrémmel díszítettük.
Jó étvágyat!
Tápértékek:
(csak a kása az öntetek nélkül)
Kalória – 264 kcal
Fehérjék – 21,4 g
Szénhidrátok – 37,2 g
Ebből a rosttartalom – 2,5 g
Zsírok – 2,7 g
Só – 0,3 g
Forrás: https://www.namaximum.hu/hajdina-kasa-recept/