A hajdina jótékony hatással van a szív, légzőrendszer és az erek működésére. Rost, aminosavak, vitaminok (B1, B3, B5, B6, kolin, folsav) és nyomelemek (mangán, magnézium, réz, vas és foszfor) forrása.

Hajdinakása reggelire és megfelelő fehérjebevitel

Kipróbálhatod a mi instant hajdinakásánkat is. Nem igényel hosszú főzést, elég csak meleg vizet vagy tejet hozzáadni! Hogy a reggeli tartalmazza a megfelelő adag fehérjét is, adtunk a kásához WPC80 tejsavó proteint is.

Hozzávaló alapanyagok:

Elkészítés:

  1. A kását a proteinnel belemérjük egy tálba.
  2. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet vagy tejet, hogy ne legyen csomós, egészen addig, amíg nem érjük el a kívánt állagot. Vigyázzunk, hogy a víz/tej ne legyen forró, mert ezzel a kását megfosztanánk némely tápanyagoktól.
  3. Hagyjuk kis ideig állni (2-3 perc).
  4. A kását ízesíthetjük  steviavalfahéjjal vagy Bio kókusznektárral. A tetejét gyümölccsel, dióbéllel, RawGh! szelettel és Cookies ízesítésű  LifeLike mogyorókrémmel díszítettük.

Jó étvágyat!

Tápértékek:

(csak a kása az öntetek nélkül)

Kalória – 264 kcal

Fehérjék – 21,4 g

Szénhidrátok – 37,2 g

Ebből a rosttartalom – 2,5 g

Zsírok – 2,7 g

Só – 0,3 g

 

Forrás: https://www.namaximum.hu/hajdina-kasa-recept/

Hirdetés: