A tojás kétségkívül hálás alapanyag, hiszen 8-10 perc alatt elkészül, és a belőle kreált majonézes tojássaláta összeállítása sem tart tovább 15 percnél.
Közeleg a húsvét, de még nem tudod mivel lepd meg a többieket? Ezen az ünnepen nem csak főtt formában és szépen kipingálva kerül tojás az asztalra, de a legtöbb családnál különböző formában elkészítve is hagyománya van a tojásos ételeknek. Egy laktató és krémes tojássaláta pedig mindig remek választás.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Míg a tojások hűlnek, előkészítjük a krémet: a tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük egy tálban, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szükség szerint egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd hozzákeverjük az öntethez.
A tojásokat megpucoljuk, csinos kockára vágjuk, és a többi hozzávalóhoz keverjük. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor egy kevés csiliporral is meghintjük. Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…