Fotó: The Pasta Project
Ha nincs ötleted, mint főzz vacsorára, itt a krémes, citromos tészta receptje, amely pillanatok alatt kész, és szinte elrontani sem lehet.
Ez a tészta a citromtól és a petrezselyemtől nagyon üde ízvilágot kelt, a selymességét pedig a tejszínnek köszönheti, amelyet mártás formájában adunk hozzá.
1 csomag spagetti
400 ml tejszín
3 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2 kezeletlen citrom reszelt héja
fél citrom leve
só, bors
friss petrezselyem
A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni, és még készül, összerakjuk a szószt.
Egy edényben vajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és fél percig pirítjuk.
Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a citrom levét és a lereszelt héját, majd sózzuk, borsozzuk.
A tejszínes szószt egy-két percig forrni hagyjuk. Miután lehúztuk a tűzről, hozzákeverjük az apróra vágott friss petrezselymet.
Ha a tészta al dente, leszűrjük és összekeverjük a forró szósszal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…