A fahéjas almakrémleves nem csak nyáron, lehűtve fogyasztva finom, hanem hideg időben forrón, bögréből kanalazva is.
Az almalevest a legtöbben a nyárhoz kötik, pedig krémlevesnek készítve ősszel és télen is remekül tud esni. Illatos, finom, harmonikus ízű, igazi jolly joker, ha szeretnénk valamivel feldobni a napot.
Fahéjas almakrémleves
1 citromból nyert citromlé
3 dl habtejszín
1 l vízAz almákat meghámozzuk, a magházat kivájjuk, kockára daraboljuk.
Az almákat lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje, majd hozzáadjuk a citromlét, a fahéjrudakat, a szegfűszeget és egy kevés édesítőszert, és összefőzzük.
Miután megfőtt, néhány darab almát kiszedünk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt – ízlés szerint a fahéjat és ha még szükséges, akkor az édesítőszert is – és összeforraljuk.
Tálaláskor a meghagyott almakockákat rakjuk a levesbe.
[sc name=”facebook” ][/sc]