A különleges, fűszeres narancskrémleves különösen jó tud esni a hűvös, őszi napokon.
Ebben a borongós, hűvös időben semmi sem esik jobban, mint egy nagy tányér krémleves, legyen szó laktató zöldséglevesekről, vagy épp fűszeres gyümölcslevesekről. A narancsleves egyszerre karakteres és frissítő, melengető és krémes, egyszóval egy igazi különlegesség, ami remekül feldobja a hétköznapokat vagy épp kiegészíti az ünnepi alkalmakat.
Fűszeres narancskrémleves
- 1 liter 100 százalékos narancslé
- cukor
- 1 ek citromlé
- szegfűszeg
- fahéj
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db narancs (bio narancs, mert a héját is felhasználjuk)
A narancsot jól megmossuk, majd karikára vágjuk (hámozatlanul).
A narancslevet felforraljuk, közben hozzáadjuk a fűszereket, a citromlét és a cukrot. A tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd nagyon gyorsan keverve a leveshez öntjük. Alacsony lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a leves.
A végén beletesszük a narancskarikákat, és már tálalhatjuk is.
[sc name=”facebook” ][/sc]