Fotó: What's the recioe today?
A héten megint kapunk a nyárból – ilyenkor a legjobb ebéd vagy vacsora egy könnyed és hűsítő fogás, a hideg tökkrémleves például tökéletes választás.
A nyári melegben az egyik legjobb választás egy hideg leves, hiszen a meleg ételeket ilyenkor nem kívánjuk, a hosszú és fáradságos főzés is felesleges macera, arról nem is beszélve, hogy a kánikulában a folyadékpótlás is kiemelten fontos. A hideg tökkrémleves pofonegyszerűen elkészíthető, hűsít, napokig rá lehet járni a hűtőben, emellett egészséges, kiadós és még diétás is.
1 közepes zsenge tök1 csokor kapor
1 citrom leve
2 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
1 ek liszt
só
őrölt pirospaprika
A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, lereszeljük, és feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen hogy ellepje.
A felaprított kaprot, sót és citrom levét hozzáadjuk a tökhöz már az elején. Ha a tök megpuhult egy bögrébe kiszedünk egy kevés levet. Ezután egy kanál lisztet csomómentesre eldolgozunk a kiszedett főzőlében. Ízlés szerint pirospaprikát is adunk hozzá.
Ehhez keverjük a tejszínt és a tejfölt, majd az egészet folyamatos keverés közben a tökhöz adjuk.
Hagyjuk, hogy újra felforrjon a leves, ezután húzzuk le a tűzről, majd hűtő hidegen tálaljuk. Kész is a mennyei hideg tökkrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…