A héten megint kapunk a nyárból – ilyenkor a legjobb ebéd vagy vacsora egy könnyed és hűsítő fogás, a hideg tökkrémleves például tökéletes választás.
A nyári melegben az egyik legjobb választás egy hideg leves, hiszen a meleg ételeket ilyenkor nem kívánjuk, a hosszú és fáradságos főzés is felesleges macera, arról nem is beszélve, hogy a kánikulában a folyadékpótlás is kiemelten fontos. A hideg tökkrémleves pofonegyszerűen elkészíthető, hűsít, napokig rá lehet járni a hűtőben, emellett egészséges, kiadós és még diétás is.
1 közepes zsenge tök1 csokor kapor
1 citrom leve
2 dl tejszín
1 kis pohár tejföl
1 ek liszt
só
őrölt pirospaprika
A tököt megpucoljuk, kimagozzuk, lereszeljük, és feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen hogy ellepje.
A felaprított kaprot, sót és citrom levét hozzáadjuk a tökhöz már az elején. Ha a tök megpuhult egy bögrébe kiszedünk egy kevés levet. Ezután egy kanál lisztet csomómentesre eldolgozunk a kiszedett főzőlében. Ízlés szerint pirospaprikát is adunk hozzá.
Ehhez keverjük a tejszínt és a tejfölt, majd az egészet folyamatos keverés közben a tökhöz adjuk.
Hagyjuk, hogy újra felforrjon a leves, ezután húzzuk le a tűzről, majd hűtő hidegen tálaljuk. Kész is a mennyei hideg tökkrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…