Levesek

Krémes paradicsomleves sült paradicsomból

A paradicsomleves nem csak nyáron, de a zimankós, téli hidegben is nagyon jól tud esni. 

A paradicsomlevest a legtöbben nyári fogásként ismerik, pedig egy-két trükkel igazán télivé is varázsolható. A sült paradicsomból készült változat például annyira különleges és melengető, hogy feltétlenül érdemes adni neki egy esélyt. Ha nincs húsleves a hűtőben alaplevet is használhatunk hozzá, végső esetben pedig a leveskocka is megteszi.

Fűszeres paradicsomleves sült paradicsomból

0.5 kg paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0.5 l alaplé
2 ek sűrített paradicsom
0.5 dl tejszín
1 tk cukor
só, bors
friss bazsalikom
parmezán
olívaolaj

A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomóval összezúzzuk, majd összekeverjük 2 ek olívaolajjal.

A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott oldalukkal felfelé a megtisztított vöröshagymával együtt sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A paradicsomokat és a hagymát megkenjük a fokhagymás-olívaolajos keverékkel, majd addig sütjük őket, ameddig felére össze nem esnek. Ez körülbelül 40-45 percet vesz majd igénybe.

Egy edényben megmelegítjük az alaplevet, hozzáadjuk a sült paradicsomokat és a sült vöröshagymát, majd egy-két percig rotyogtatjuk. Ezután mehet bele a paradicsompüré, a bazsalikom, a cukor, a só és a bors, majd lehúzva a tűzről az egészet összeturmixoljuk.

Hozzákeverjük a tejszínt, újra felforraljuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago