Levesek

Egyszerű kukoricakrémleves

Egy nagy tányér forró kukoricakrémleves remekül tud esni, fűszeres és krémes, és a legjobb benne, hogy fagyasztott kukoricából 30 perc alatt összedobhatjuk. 

A kukoricát legtöbbször nyáron, a csőről lerágcsálva fogyasztjuk, pedig az édes kukoricaszemekből számtalan ízletes ételt készíthetünk. Konzerves és fagyasztott formában ráadásul egész évben kapható a szupermarketekben, így semmi akadálya annak, hogy a hidegebb évszakokban is az asztalra kerüljön.

Fagyasztott kukoricából mindössze 30 perc alatt elkészül az isteni krémleves, amelyet különösebben főzni sem kell, és olyan laktató, hogy könnyed vacsorának is megállja a helyét.

Kukoricakrémleves

500 g csemegekukorica (fagyasztott vagy konzerv is lehet)
2 ek vaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl zöldségalaplé
2 dl tejszín
1 ek liszt
só, bors
tálaláshoz néhány szem kukorica

Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rádobjuk az apró kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadjuk a kukoricát, majd 3-4 percig főzzük. Megszórjuk a liszttel majd, alaposan elkeverjük.

Felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk.

Lehúzzuk a tűzről, majd botmixer segítségével krémesre turmixoljuk.

Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, majd hagyjuk ismét felforrni. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.

Ha felforrt, levesszük a tűzről, majd megszórjuk a levesbetétnek félretett kukoricaszemekkel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Vajling

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago