Fotó: Geek Robocook
A paradicsom-krémleves kicsit pikáns, kicsit édes, nem a megszokott sémát követi, hanem egy merőben új ízvilágot nyújt.
A klasszikus menzás paradicsomlevest mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, most viszont egy különleges, kevésbé ismert receptet mutatunk, amelyben a paradicsom egészen új arcát mutathatja meg. A tejszínes paradicsom-krémleves alapja az érett, lédús paradicsom, így feltétlenül próbáljátok ki, ameddig tart a szezon.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk.
A paradicsomot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd rádobjuk a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal együtt. Addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.
Hozzáöntjük az alaplevet, majd botmixer segítségével nagyon alaposan összeturmuixoljuk, (a lényeg, hogy sima, közel homogén állagot kapjunk), és visszatesszük a tűzre.
Amint a leves elkezd forrni, beleöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük. Ahogy bugyogni kezd, lehúzzuk a tűzről.
Aki szereti a pestót és a bazsalikomot, a végén azokat is tehet bele. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…