Fotó: Geek Robocook
A paradicsom-krémleves kicsit pikáns, kicsit édes, nem a megszokott sémát követi, hanem egy merőben új ízvilágot nyújt.
A klasszikus menzás paradicsomlevest mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, most viszont egy különleges, kevésbé ismert receptet mutatunk, amelyben a paradicsom egészen új arcát mutathatja meg. A tejszínes paradicsom-krémleves alapja az érett, lédús paradicsom, így feltétlenül próbáljátok ki, ameddig tart a szezon.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk.
A paradicsomot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd rádobjuk a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal együtt. Addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.
Hozzáöntjük az alaplevet, majd botmixer segítségével nagyon alaposan összeturmuixoljuk, (a lényeg, hogy sima, közel homogén állagot kapjunk), és visszatesszük a tűzre.
Amint a leves elkezd forrni, beleöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük. Ahogy bugyogni kezd, lehúzzuk a tűzről.
Aki szereti a pestót és a bazsalikomot, a végén azokat is tehet bele. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…