A paradicsom-krémleves kicsit pikáns, kicsit édes, nem a megszokott sémát követi, hanem egy merőben új ízvilágot nyújt.
A klasszikus menzás paradicsomlevest mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, most viszont egy különleges, kevésbé ismert receptet mutatunk, amelyben a paradicsom egészen új arcát mutathatja meg. A tejszínes paradicsom-krémleves alapja az érett, lédús paradicsom, így feltétlenül próbáljátok ki, ameddig tart a szezon.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olívaolajon üvegesre pároljuk.
A paradicsomot meghámozzuk, negyedekre vágjuk, majd rádobjuk a hagymára a bazsalikommal, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal együtt. Addig főzzük, amíg a paradicsom meg nem puhul.
Hozzáöntjük az alaplevet, majd botmixer segítségével nagyon alaposan összeturmuixoljuk, (a lényeg, hogy sima, közel homogén állagot kapjunk), és visszatesszük a tűzre.
Amint a leves elkezd forrni, beleöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük. Ahogy bugyogni kezd, lehúzzuk a tűzről.
Aki szereti a pestót és a bazsalikomot, a végén azokat is tehet bele. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…