A mézeskalács sütés sajnos nem mindig a legegyszerűbb, néha ugyanis szinte dobálózni lehetne vele, olyan keményre sikerül. Nem úgy a mézeskalács golyóval! Ha nem szeretnénk lemondani a mézeskalács élményről, de biztosra szeretnénk menni, akkor ne késlekedjünk tovább! Nálunk már bejött, mi így készítjük a sütés nélküli mézeskalács golyót!
Valóban szupergyors süti, és garantáltan nem lehet elrontani. A gyerekek imádják, már nem egyszer arattunk vele osztatlan sikert. Jöjjön hát egy megúszós sütemény, amely nálunk már biztosan ott lesz az ünnepi asztalon!
A masszához:
A forgatáshoz:
A massza összetevőit egy nagyobb edénybe helyezzük, és egymás tetejére tornyozzuk őket. Egy külön tányérban kiöntjük a forgatáshoz szánt darált kekszet, amit egy csipetnyi fűszerkeverékkel spékelünk meg.
Ezt követően alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat, szépen elnyomkodva a margarint, egészen addig, míg egy egységes masszává nem válik.
Végül pedig nedves kézzel tetszőleges méretű, dundi golyókat formázunk belőlük, majd meghempergetjük a forgatáshoz előkészített darált kekszben. Azonnal tálalhatjuk is! Voilá!
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…