Fotó: Paint the Kitvhen Red
Imádjuk azokat a tésztarecepteket, amelyek finomak, és még gyorsan el is készülnek, éppúgy, mint a paradicsomos-kolbászos penne.
Akik szeretik a mediterrán ízvilágot, azok odáig lesznek a kolbászos pennéért, amelyet a sűrű, fűszeres paradicsomszósz tesz ellenálhatatlanná. Stílusosan kínáljunk mellé bort, és a parmezánról se feledkezzünk meg!
Ha spagettivel jobban csúszik, akkor penne helyett készüljön inkább abból!
Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a préselt fokhagymát, és pirítsuk meg.
Rakjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, és süssük egy-két percig. Öntsük hozzá a paradicsomot és a vörösbort, majd ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, majd közepes lángon főzzük kb. 20 percig. Miközben készül, kevergessük meg néha.
Egy nagyobb fazékban kezdjünk forralni körülbelül négy liter vizet. Amikor lobog, dobjuk hozzá kevés sót, majd rakjuk bele a pennét.
Főzzük roppanósra a pennét nyolc perc alatt, majd szűrjük le. Forgasuk össze a szósszal, szórd meg a tetejét frissen reszelt parmezánnal, és díszítsük bazsalikommal.
Kész is a paradicsomos-kolbászos penne, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…