Fotó: Betty Crocker
A póréhagymás krumplileves gyorsan és egyszerűen összedobható fogás, ami nem terheli meg a gyomrot, így akár vacsorára is jó választás lehet.
A burgonyakrémleves sokak kedvence, ízletes és gyorsan elkészíthető fogás, amely minden évszakban jól tud esni. Ebben a receptben a burgonya mellett a póréhagyma is helyet kap, így még tartalmasabb és finomabb lesz a végeredmény.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd kis darabokra vágjuk. A póréhagymát felaprítjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk.
Hozzárakjuk a krumplit, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belerakjuk a babérlevelet, megszórjuk a kakukkfűvel és ízlés szerint megsózzuk.
Forrástól számított 20 percig főzzük, ekkor eltávolítjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Botmixerrel összedolgozzuk, amíg finom, krém állagú nem lesz. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…