Fotó: Betty Crocker
A póréhagymás krumplileves gyorsan és egyszerűen összedobható fogás, ami nem terheli meg a gyomrot, így akár vacsorára is jó választás lehet.
A burgonyakrémleves sokak kedvence, ízletes és gyorsan elkészíthető fogás, amely minden évszakban jól tud esni. Ebben a receptben a burgonya mellett a póréhagyma is helyet kap, így még tartalmasabb és finomabb lesz a végeredmény.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd kis darabokra vágjuk. A póréhagymát felaprítjuk, és a vajon üvegesre pirítjuk.
Hozzárakjuk a krumplit, kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Belerakjuk a babérlevelet, megszórjuk a kakukkfűvel és ízlés szerint megsózzuk.
Forrástól számított 20 percig főzzük, ekkor eltávolítjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Botmixerrel összedolgozzuk, amíg finom, krém állagú nem lesz. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…