Ricottás tojáskrém

Ha a klasszik, retró tojáskrém helyett inkább valami újat próbálnál ki, akkor dobd fel a húsvéti hidegtálat a ricottás változattal, amit könnyen és egyszerűen összedobhatsz, és mindenki imádni fogja. 

Tojáskrémet készíteni nem egy bonyolult változat, ráadásul millió és egy féle változat létezik belőle, csak a fantáziánk szab határt a variációknak. A ricotta azért is jó választás, mert finom, krémes lesz tőle a krém, és enyhe édeskés zamatot is kap tőle

Ricottás tojáskrém

5 tojás
250 g ricotta
3 ek tejföl
2 ek vaj
só, bors, zöldfűszerek

A tojást felrakjuk főni.

Közben a ricottát kikeverjük a tejföllel és a vajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel.

Ha a tojás megfőtt, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a ricottás krémmel.

Ha krémesebbre szeretnénk, akkor összeturmixoljuk az összetevőket.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

2 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

2 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

2 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago