Fotó: Epicurious
Ha a klasszik, retró tojáskrém helyett inkább valami újat próbálnál ki, akkor dobd fel a húsvéti hidegtálat a ricottás változattal, amit könnyen és egyszerűen összedobhatsz, és mindenki imádni fogja.
Tojáskrémet készíteni nem egy bonyolult változat, ráadásul millió és egy féle változat létezik belőle, csak a fantáziánk szab határt a variációknak. A ricotta azért is jó választás, mert finom, krémes lesz tőle a krém, és enyhe édeskés zamatot is kap tőle
5 tojás
250 g ricotta
3 ek tejföl
2 ek vaj
só, bors, zöldfűszerek
A tojást felrakjuk főni.
Közben a ricottát kikeverjük a tejföllel és a vajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel.
Ha a tojás megfőtt, megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a ricottás krémmel.
Ha krémesebbre szeretnénk, akkor összeturmixoljuk az összetevőket.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…